De verloskundigen

Het vaste team van Vida bestaat uit drie enthousiaste, ervaren verloskundigen en een of, indien nodig, meer waarneemsters. Doordat we afwisselend de spreekuren en diensten verzorgen, zul je ons allemaal leren kennen voor je gaat bevallen. 


 •  

  Dorien Sangster

  Ik vind het nog keer op keer bijzonder als een kindje gezond en wel ter wereld komt


  “Ik ben in 2002 afgestudeerd als verloskundige en meteen bij Vida begonnen. Toen ik in 2007 en 2011 zelf moeder werd, ging er een wereld voor me open. Sindsdien heeft mijn werk een andere dimensie gekregen: ik weet nu vanuit eigen ervaring hoe het is om zwanger te zijn en te bevallen.

  Het leukste aan dit werk vind ik het persoonlijke contact met de toekomstige ouders. Ik vind het een geweldige uitdaging om al die mensen, met hun eigen wensen en behoeften, op een persoonlijke, passende manier te begeleiden. En ik vind het ook nog keer op keer bijzonder als een kindje gezond en wel ter wereld komt.” 


 •  

  Nadine Clemen

  Ik vind het een voorrecht dat ik ouders voor het eerst het hartje van hun kind kan laten zien


  “Als moeder van dochter Isabel (2007) weet ik zelf hoe bijzonder een zwangerschap en bevalling zijn. Ik vind het dan ook fijn om zwangere vrouwen en hun partners in die bijzondere periode te begeleiden en de geboorte van hun kindje zo goed mogelijk te laten verlopen. Dat doe ik sinds 2002 als verloskundige bij Vida. Ik geniet elke dag van mijn werk. Het is de perfecte mix van doen en communiceren, van zelfstandig werken en intensief contact met de vrouwen die ik begeleid. Ik geniet ook van de band die ik opbouw met de vrouwen en hun partners. Vooral het moment waarop ouders het hartje van hun kindje voor het eerst zien kloppen op de echo, is een intens moment. Ik vind het een voorrecht dat ik dat mogelijk kan maken.” 


 •  

  Anemoon Oostveen

  Anemoon werkt vast in onze praktijk als waarneemster tot juni 2023.


  Anemoon werkt vast in onze praktijk als waarneemster tot juni 2023.


 •  

  Jeannette Boom

  verloskundige en lactatiekundige


  Jeannette is onze steun en toeverlaat bij ziekte, studiedagen en tijdens vakanties. Zij is een zeer ervaren verloskundige en werkt op regelmatige basis voor ons. Je kunt haar tegenkomen tijdens het spreekuur of de dienst voor je bevalling of kraamvisite. Jeannette is naast verloskundige ook lactatiekundige. We zijn heel blij met haar inbreng op het gebied van borstvoedingsbegeleiding die ze in het kraambed kan geven!


 •  

  Iris Blankestijn

  Het vak verloskunde is het mooiste beroep wat ik mij kan voorstellen.


  Iris neemt soms voor ons waar als een van ons wat extra vrije dagen wil en Jeannette niet kan. Je kunt haar tegenkomen tijdens de diensten voor de bevalling of kraamvisites. Iris is inmiddels zef ook moeder van een zoontje en woont in Utrecht.
  'Het vak verloskunde is het mooiste beroep wat ik mij kan voorstellen en ik ben dankbaar dat ik alle aanstaande moeders mag begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en in de kraamweek. Het is voor mij een eer om aanwezig te zijn bij deze mooie gebeurtenis.
  Als zwangere is het de bedoeling dat jij centraal staat, ik vind het daarom van belang dat jullie je veilig voelen en sta altijd open voor jullie vragen. 
  Ik wens jullie een hele mooie tijd in deze bijzondere periode naar nieuw leven.'

Studenten in de praktijk

Regelmatig begeleiden we bij Vida studenten van de Verloskundigeopleiding Amsterdam. Ze lopen mee tijdens de spreekuren, de bevallingen en de bezoeken in de kraamperiode.

De studenten zullen nooit handelingen uitvoeren waarvoor ze nog niet zijn opgeleid en zullen altijd jouw toestemming vragen om je te onderzoeken. Als je bezwaar hebt tegen de aanwezigheid van een student-verloskundige, dan mag je dit altijd kenbaar maken. We zullen hier alle begrip voor hebben.
 

Samenwerkende ziekenhuizen

Als je in het ziekenhuis wilt of moet bevallen, zijn er verschillende mogelijkheden. Wij kunnen jouw bevalling begeleiden in onderstaande ziekenhuizen: • Geboortehuis Utrecht

  (onderdeel van het Diakonessenhuis)
  Bosboomstraat 1
  3582 KE Utrecht
  4e etage
  info@geboortehuisutrecht.nl
  geboortehuisutrecht.nl 
   

  Als je liever niet thuis wilt bevallen, maar ook niet in een klinische ziekenhuisomgeving, is het Geboortehuis, onderdeel van het Diakonessenhuis, een goed alternatief. De kamers in het Geboortehuis zijn warm en huiselijk ingericht (eventueel met bad) en je kunt er bevallen onder onze begeleiding, met medische hulp binnen handbereik als dat nodig is.

  Tijdens de maandelijkse voorlichtingsavonden wordt een duidelijk beeld gegeven van hoe je kunt bevallen in het Geboortehuis. Kijk op de website voor meer informatie over deze voorlichtingsavonden.  • Diakonessenhuis Utrecht

  Bosboomstraat 1
  3582 KE Utrecht
  4e etage
  kraamsuite@diakhuis.nl
  kraamsuites.nl
   

  In het Diakonessenhuis kun je bevallen in de kraamsuites als je een medische indicatie of een plaatsindicatie hebt. Meer informatie daarover vind je op de website of krijg je tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten.

  Aanmelden voorlichtingsbijeenkomsten: 088-2506182 (secretariaat) of via kraamsuite@diakhuis.nl • WKZ Utrecht

  WKZ Utrecht (onderdeel van het UMC)
  Lundlaan 6
  3584 EA Utrecht
  2e etage
     
   

  Als je graag poliklinisch in het WKZ wilt bevallen, gaan wij met je mee om daar de bevalling te begeleiden. De verloskamers hebben een eigen badkamer met douche. Een bad is aanwezig in de badkamer op de verlosafdeling.  • St. Antonius geboortezorg lokatie Leidsche Rijn

  Soestwetering 1
  3543 AZ Utrecht
  1e en 2e etage  
   

  Er zijn 32 suites, waarvan de bevalduites allen voorzien van een bad en een douche. 2 van de bevalsuites zijn voorzien van een speciaal bevalbad. 
  Kijk voor meer info op www.antoniusziekenhuis.nl/geboortezorgStaat het ziekenhuis van je keuze er niet bij? Bespreek dit dan met ons. In sommige gevallen zijn we bereid om uit te wijken naar een ander ziekenhuis.