Wat doet Vida?

Je bent zwanger. Gefeliciteerd!
De ervaren verloskundigen van Vida zullen er alles aan doen om jouw zwangerschap, bevalling en kraamtijd volgens jouw wensen te laten verlopen!

Elke zwangere vrouw is anders en kijkt anders aan tegen zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Bij Vida vinden we het belangrijk om jou en je partner te begeleiden op een manier die bij jullie past. Dus of je nu op een bijzondere manier wilt bevallen, vaker langs wilt komen om het hartje van je baby te horen of andere specifieke wensen hebt: bij Vida is alles bespreekbaar.

Zodra je hebt ontdekt dat je zwanger bent, kun je contact opnemen met Vida om een eerste afspraak te maken. Vervolgens zullen we je tot in je kraamtijd persoonlijk begeleiden. We groeien met je mee. Wat dat precies inhoudt, per zwangerschapsweek, kun je hier uitgebreid lezen.

Zijn er complicaties of maak je je zorgen? Bel ons gerust: we staan voor je klaar en zullen je zo goed mogelijk begeleiden.

Ervaringen met Vida

Wij proberen tijdens je zwangerschap en bevalling zoveel mogelijk rekening te houden met jouw persoonlijke wensen. Door die begeleiding op maat hopen we je een prettige ervaring te bezorgen. Dit is wat cliënten over ons zeggen: 


 •  

  tijd en aandacht

  De rust, tijd en
  aandacht die
  ze had, voelde
  zeer prettig


  “De rust, tijd en aandacht die de verloskundige elke keer weer had, hebben wij als zeer prettig ervaren. Voor ons was ook de tweede zwangerschap heel erg fijn in de praktijk. En wie weet komen we nog eens....” 


 •  

  het juiste gevoel

  Ze voelde goed aan
  wat mijn wensen
  waren tijdens de
  bevalling


  “Tijdens de geboorte van onze zoon hebben we veel steun aan de verloskundige gehad. Het was fijn dat zij goed aanvoelde wat mijn wensen waren en in welke houdingen ik de weeën het beste op kon vangen. Zij had ook goede tips en trucs voor mijn vriend, zodat hij er echt voor mij kon zijn.
  Toen de bevalling lang bleek te duren, vond ik het een opluchting dat mijn verloskundige een ruggenprik voorstelde. Zij bleef bij ons en heeft me met de ademhaling geholpen, tot ik de ruggenprik had en deze goed werkte.” 


 •  

  gerustgesteld

  Toen ik
  bloedingen had,
  kreeg ik meteen
  een echo


  “In de eerste weken van mijn zwangerschap had ik twee keer last van bloedingen. Dat was schrikken... Gelukkig heeft mijn verloskundige nog dezelfde dag een echo gemaakt en bleek er niets aan de hand. Inmiddels genieten we al vier maanden van onze prachtige dochter.”

Certificaten

Vida beschikt over de volgende certificaten, lidmaatschappen en keurmerken:

Agenda en Nieuws

Geachte zwangere/kraamvrouw, 

Op dit moment heerst er in Nederland een Coronavirus- (COVID 19) pandemie. Dat betekent dat veel mensen binnen een korte tijd hetzelfde virus hebben. Samen met alle verloskundigenpraktijken in de regio zijn er afspraken gemaakt omtrent het Coronavirus. Deze afspraken gelden tot in ieder geval 6 april 2020. In deze brief informeren wij je hierover. Omdat de situatie snel verandert, veranderen ook adviezen snel. Houd daarom de social media van onze praktijk in de gaten zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. 

Antwoord op vragen over virus en zwangerschap 
Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt, bijvoorbeeld wat je kunt doen om besmetting te voorkomen, of de baby risico loopt of wat je moet doen als je besmet bent. Voor het antwoord op dit soort vragen verwijzen wij naar de site van RIVM (https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden). Ook op deverloskundige.nl vind je informatie.
Voor de gezondheid en veiligheid van jou, je baby en die van ons, wijzen wij je op een aantal belangrijke zaken. Als je intensief contact hebt (gehad) met een persoon die het virus zou kunnen hebben, bijvoorbeeld omdat het een huisgenoot is of iemand die in een risicogebied is geweest, kan hij of zij jou besmet hebben. Je kunt dan koorts krijgen (lichaamstemperatuur van 38 graden Celsius of hoger) en klachten als keelpijn, hoofdpijn, verkoudheid, hoesten en/of benauwdheidsklachten. In dat geval, neem dan contact op met de huisarts.

Verder zijn de volgende hygiënische maatregelen belangrijk: 
- Was regelmatig je handen
- Hoest of nies in je elleboog
- Gooi papieren zakdoekjes direct na gebruik weg 
- Was handen regelmatig of wrijf ze in met handalcohol
- Schud geen handen en begroet mensen liever niet met kussen 
- Houd sociale afstand

Aanpassing van onze praktijkorganisatie tijdens de grieppandemie 
Om de zorg tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed verantwoord te kunnen blijven geven, hebben wij samenwerkingsafspraken gemaakt met omliggende verloskundigenpraktijken, huisartsen en ziekenhuizen: 
•    Tussen 16-27 weken zwangerschap zijn medisch gezien geen controles op de praktijk noodzakelijk, tenzij deze echt nodig zijn, en worden deze dan ook telefonisch gedaan. De 20 weken echo gaat wel door bij het echocentrum.

•    Wij vragen je daarnaast ook om alleen naar deze controle toe te komen en geen kinderen of partner mee te nemen. 

•    Alleen (noodzakelijke) medische echo’s kunnen doorgaan. Dat zijn de termijnecho bij 10 weken, de 20 weken echo en de liggingsecho. Andere echo’s alleen op medische indicatie.

•    Kraamvisites beperken we tot de noodzakelijke bezoeken.

•    De 6 weken nacontrole doen we ook telefonisch of stellen we uit.

•    Groepsbijeenkomsten, zoals informatieavonden en Centering Pregnancy-bijeenkomsten worden afgelast, in ieder geval tot 6 april 2020 (deelnemers krijgen hier nog een aparte mail over)

•    Sta je op het punt van bevallen? De keuze voor een thuis- of ziekenhuisbevalling blijft, tenzij het medisch gezien noodzakelijk is dat je in het ziekenhuis bevalt. We kunnen de plaats van de bevalling opnieuw met je bespreken, ook met het oog op de     bezetting van ziekenhuisbedden en de druk op het ziekenhuispersoneel. 

•    Wanneer je gaat bevallen in het ziekenhuis mag er voorlopig naast de verloskundige maar één begeleider (zonder klachten!) bij de geboorte (en überhaupt in het ziekenhuis) aanwezig zijn, dus ook niet op de gang of ergens anders in het ziekenhuis. 

•    Ook kraamvisite na de bevalling is niet gewenst in het ziekenhuis. Beval je thuis, vraag het kraambezoek alleen langs te komen als ze geen ziekteverschijnselen hebben. 

•    Moet je langer in het ziekenhuis blijven, dan gelden de regels die in het ziekenhuis worden gehanteerd. 

•    Verder gelden voor zwangeren dezelfde maatregelen als voor niet-zwangeren. Houd daarom het nieuws in de gaten en volg de algemene richtlijnen van het RIVM op. 
•    Alle praktijken in de regio doen hun best om de kans op besmetting en daarmee verspreiding zo klein mogelijk te houden. Wij hebben met elkaar afgesproken elkaar te helpen wanneer er onverhoopt toch verloskundigen zijn die ziek worden. Op deze     manier blijft de kwaliteit van de zorg optimaal. Wij doen er alles aan om deze bijzondere periode in jullie leven op de juiste manier te begeleiden.

Veranderingen in onze praktijkruimte in verband met verspreiding van het virus 
Je zult merken dat wij in onze praktijk een aantal zaken hebben aangepast. Om besmetting te voorkomen hebben wij bijvoorbeeld de lectuur en het speelgoed uit de wachtkamer gehaald. Ook nemen wij speciale schoonmaakregels in acht en gebruiken wij zo nodig hygiënische hulpmiddelen.
Als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, dan kun je die natuurlijk altijd aan ons stellen (graag per mail info@praktijkvida.nl) Wij blijven je zo goed mogelijk van zorg voorzien. Voor actuele informatie kun je ook op de website van onze praktijk kijken! 

Met vriendelijke groet, 

Het team van verloskundigenpraktijk: Nadine, Dorien en Anemoon

Centeringgroep
Naast individuele controles bieden we ook groepsconsulten aan. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Voorlichtingsavond De volgende voorlichtingsavond is op: woensdag 6 mei 2020 om 19u30 aan de St. Laurensweg 13 te De Bilt. Allen welkom!

BIG nummers
Per 1 april 2019 is het verplicht om de BIG nummers op een openbare plek te vermelden. Onze nummers zijn:
99053081803 (Nadine), 69055604803 (Dorien) en 69918965103 (Anemoon)

Volg ons op Facebook 

Online enquête

Je kunt ons goed helpen door deze online enquête in te vullen. Het kost slechts een paar minuutjes van je tijd. Alvast bedankt!
​http://www.bevalthet.nl/bilth91/invoer.php