Wat doet Vida?

Je bent zwanger. Gefeliciteerd!
De ervaren verloskundigen van Vida zullen er alles aan doen om jouw zwangerschap, bevalling en kraamtijd volgens jouw wensen te laten verlopen!

Elke zwangere vrouw is anders en kijkt anders aan tegen zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Bij Vida vinden we het belangrijk om jou en je partner te begeleiden op een manier die bij jullie past. Dus of je nu op een bijzondere manier wilt bevallen, vaker langs wilt komen om het hartje van je baby te horen of andere specifieke wensen hebt: bij Vida is alles bespreekbaar.

Zodra je hebt ontdekt dat je zwanger bent, kun je contact opnemen met Vida om een eerste afspraak te maken. Vervolgens zullen we je tot in je kraamtijd persoonlijk begeleiden. We groeien met je mee. Wat dat precies inhoudt, per zwangerschapsweek, kun je hier uitgebreid lezen.

Zijn er complicaties of maak je je zorgen? Bel ons gerust: we staan voor je klaar en zullen je zo goed mogelijk begeleiden.

Ervaringen met Vida

Wij proberen tijdens je zwangerschap en bevalling zoveel mogelijk rekening te houden met jouw persoonlijke wensen. Door die begeleiding op maat hopen we je een prettige ervaring te bezorgen. Dit is wat cliënten over ons zeggen: 


 •  

  tijd en aandacht

  De rust, tijd en
  aandacht die
  ze had, voelde
  zeer prettig


  “De rust, tijd en aandacht die de verloskundige elke keer weer had, hebben wij als zeer prettig ervaren. Voor ons was ook de tweede zwangerschap heel erg fijn in de praktijk. En wie weet komen we nog eens....” 


 •  

  het juiste gevoel

  Ze voelde goed aan
  wat mijn wensen
  waren tijdens de
  bevalling


  “Tijdens de geboorte van onze zoon hebben we veel steun aan de verloskundige gehad. Het was fijn dat zij goed aanvoelde wat mijn wensen waren en in welke houdingen ik de weeën het beste op kon vangen. Zij had ook goede tips en trucs voor mijn vriend, zodat hij er echt voor mij kon zijn.
  Toen de bevalling lang bleek te duren, vond ik het een opluchting dat mijn verloskundige een ruggenprik voorstelde. Zij bleef bij ons en heeft me met de ademhaling geholpen, tot ik de ruggenprik had en deze goed werkte.” 


 •  

  gerustgesteld

  Toen ik
  bloedingen had,
  kreeg ik meteen
  een echo


  “In de eerste weken van mijn zwangerschap had ik twee keer last van bloedingen. Dat was schrikken... Gelukkig heeft mijn verloskundige nog dezelfde dag een echo gemaakt en bleek er niets aan de hand. Inmiddels genieten we al vier maanden van onze prachtige dochter.”

Certificaten

Vida beschikt over de volgende certificaten, lidmaatschappen en keurmerken:

Coronabeleid en nieuws

Naar aanleiding van de lockdown houden wij de volgende maatregelen aan:
- Alleen bij echo's mag je 1 persoon meenemen naar het spreekuur. Bij alle gewone controles vragen we je om alleen te komen.
-De zwangerschapscontrole rond 20 weken wordt omgezet naar een telefonisch consult, omdat in deze periode ook de 20 weken echo valt.
-wij verzoeken om een mondkapje te dragen in de wacht- en spreekkamer.
-Bij binnenkomst vragen we om afstand te houden van andere mensen in de wachtkamer. Desgewenst kan de wachtruimte in de gang worden gebruikt. Het is mogelijk om de handen te wassen in de toiletruimte of deze te desinfecteren met de daarvoor bestemde desinfectans op de tafel in de wachtkamer. 
- Onverminderd blijft van kracht: Als je last hebt van verkoudheid, hoesten en/of koorts willen we je vragen om niet op het spreekuur te komen en bovenstaande afspraken te verzetten naar een later moment.
Als je klachten of koorts hebt en het vermoeden dat je corona zou junnen hebben, bel je huisarts of de GGD en houd ons op de hoogte.

Bedankt voor het begrip!

Centeringgroep
Naast individuele controles bieden we ook groepsconsulten aan. Deze zijn voorlopig online. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Voorlichtingsavond De volgende voorlichtingsavond is afgelast vanwege de Coronacrisis. We hopen snel een nieuwe datum door te geven.

BIG nummers
Per 1 april 2019 is het verplicht om de BIG nummers op een openbare plek te vermelden. Onze nummers zijn:
99053081803 (Nadine), 69055604803 (Dorien) en 69918965103 (Anemoon)

Volg ons op Facebook 

Online enquête

Je kunt ons goed helpen door deze online enquête in te vullen. Het kost slechts een paar minuutjes van je tijd. Alvast bedankt!
​http://www.bevalthet.nl/bilth91/invoer.php